A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.
A frissensült nagy kedvenc a magyar konyhában, izgalmas bundákban készülhetnek az olajban sült hússzeletek. Van, aki ropogósan szereti, míg más inkább a puha bundát kedveli jobban. Bundás húsoknál fontos, hogy a massza valamilyen ízesítést kapjon, úgy sokkal finomabb lesz a pirosra sütött hús, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a palacsintaszerű tészta rendesen bevonja a húst, sütés közben rajta maradjon.
Hozzávalók:
👉 800 gramm csirkemellfilé
👉 2 darab tojás
👉 200 gramm finomliszt
👉 300 milliliter sör (hideg)
👉 só és bors ízlés szerint
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A massza összeállításához először a tojásokat üssük fel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet és a hideg sört.
A hússzeleteket mártsuk a sörtésztába, utána tegyük forró olajba, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.
0 Megjegyzések