Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű morzsasüti mogyorókrémmel és körtével – Villámgyorsan kész az isteni édesség


Egyszerűen és gyorsan készül ez a morzsasüti, amiben imádni fogod a gyümölcs és a csoki harmóniáját.


A morzsasütit általában sok gyümölccsel készítik, a tészta nagyon szaftos és puha lesz tőle. A legnépszerűbb az almás változat, ha extra ropogósra szeretnéd, akkor zabpehellyel dúsítsd.

Hozzávalók:

👉 200 gramm liszt
👉 80 gramm cukor
👉 1 csipet só
👉 80 gramm csokoládé
👉 100 gramm vaj (olvasztott)
👉 2 darab tojás
👉 2 darab körte
👉 4 evőkanál mogyorókrém

Elkészítés:

A körtét hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csokit is törjük apróra.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a csokit. Keverjük hozzá a tojást és az olvasztott vajat, állítsuk össze a tésztát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy 26 centiméter átmérőjű csatos forma aljára nyomkodjuk bele a tészta felét, majd kenjük meg mogyorókrémmel és tegyük rá a körtekockákat. A maradék tésztát morzsoljuk rá. Süssük meg 30 perc alatt a süteményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések