Egyszerűen és gyorsan készül ez a morzsasüti, amiben imádni fogod a gyümölcs és a csoki harmóniáját.
A morzsasütit általában sok gyümölccsel készítik, a tészta nagyon szaftos és puha lesz tőle. A legnépszerűbb az almás változat, ha extra ropogósra szeretnéd, akkor zabpehellyel dúsítsd.
Hozzávalók:
👉 200 gramm liszt
👉 80 gramm cukor
👉 1 csipet só
👉 80 gramm csokoládé
👉 100 gramm vaj (olvasztott)
👉 2 darab tojás
👉 2 darab körte
👉 4 evőkanál mogyorókrém
Elkészítés:
A körtét hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csokit is törjük apróra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a csokit. Keverjük hozzá a tojást és az olvasztott vajat, állítsuk össze a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 26 centiméter átmérőjű csatos forma aljára nyomkodjuk bele a tészta felét, majd kenjük meg mogyorókrémmel és tegyük rá a körtekockákat. A maradék tésztát morzsoljuk rá. Süssük meg 30 perc alatt a süteményt.
0 Megjegyzések