Az egyik legnépszerűbb, kínai gyorséttermi fogás a szecsuáni csirke friss, roppanós zöldségekkel.
Amikor kínai étteremben jársz, ez a fogás mindig szerepel az ételsorban. A csirkét csípős szószban tálalják, színes zöldségekkel körülvéve. A szószból nem hiányozhat az ecet és a szójaszósz sem.
Hozzávalók:
👉 4 darab csirkemell
👉 3 evőkanál keményítő
👉 1 teáskanál barna cukor
👉 5 evőkanál szójaszósz
👉 40 milliliter víz
👉 1 darab kaliforniai paprika (piros)
👉 1 darab cukkini
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 szál újhagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 ízlés szerint chilipor
👉 1 marék földimogyoró
👉 másfél evőkanál fehérborecet
👉 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázzuk vagy csíkozzuk fel, majd szórjuk rá a keményítőt, a cukrot, öntsünk rá egy evőkanál szójaszószt és egy kevés vizet, jól forgassuk össze.
A cukkinit és a paprikát vágjuk kis darabokra, az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát is vágjuk egészen picire.
Wokban forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a fokhagymát és a csirkemellet, szórjuk rá a chilit, pirítsuk pár percig, majd vegyük ki és tegyük félre. Tegyük a wokba a cukkinit, a paprikát és a mogyorót, pároljuk 3-4 percig, majd öntsük rá a maradék szójaszószt, az ecetet és a vizet. Tegyük vissza a csirkét, adjuk hozzá a zöldhagymát, takarjuk le és pároljuk 4-5 percig.
A végén szórjuk meg cayenne-borssal, majd tálalhatjuk is.
0 Megjegyzések