Az ízletes tekercsekből érdemes dupla adagot készíteni, annyira finomak, hogy nem lehet őket abbahagyni.
Kicsit ugyan időigényes az elkészítése, de megéri a belefektetett munkát, nagy öröm lesz falatozni. A tekercseket mindenképp érdemes nagyobb adagban készíteni, mert le is lehet fagyasztani a finomságot. Ha a mélyhűtőbe szánod, akkor tilos tojással lekenni a csomagokat!
Hozzávalók:
Tekercs:
👉 300 gramm rizstészta
👉 2 darab sárgarépa
👉 1 darab kaliforniai paprika
👉 fél fej káposzta
👉 300 gramm csirkehús (főtt hús)
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
👉 10 lap rétestészta
👉 1 darab tojás
👉 olaj a tészta kenéséhez és sütéséhez
Mártogatós:
👉 100 gramm ketchup
👉 1 evőkanál fehérborecet
👉 1 kis darab gyömbér (reszelve)
👉 1 csipet porcukor
Elkészítés:
A rizstésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A megtisztított zöldségeket a lehető legvékonyabban vágjuk fel, kivéve a fokhagymát.
A főtt húst szintén vékony darabokra vágjuk fel.
Fogjunk egy réteslapot, terítsük ki, majd vágjuk fel hosszában három egyenlő részre, erre fogjuk a tölteléket kanalazni. A tésztát enyhén kenjük meg olajjal, a széleit felvert tojással, majd a rizstésztából, a zöldségekből és a húsból ízlés szerint pakoljunk a tésztára. A szójaszószt a zúzott fokhagymával és a kínai fűszerkeverékkel keverjük egybe, majd ízlés szerint csorgassunk belőle a töltelékre. A tészta széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel.
A tekercseket kenjük meg a felvert tojással, majd bő forró olajban süssük aranybarnára körülbelül 3-4 perc alatt. A tekercsek sütőben is elkészülhetnek, fektessük őket a tepsire, majd enyhén kenjük meg őket olajjal és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt.
A szósz hozzávalóit keverjük össze alaposan, hogy a porcukor rendesen feloldódjon. A tekercsek mellé kínáljuk.
0 Megjegyzések