Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyon puha banános muffin liszt nélkül: mogyoróvaj az alapja


A gyümölcs természetesen édes íze dominál a süteményben, de legalább ilyen hangsúlyos benne a mogyoró is.


A mennyei muffin tésztája liszt nélkül áll össze, ehhez a süteményhez hasonlóan banán és mogyoróvaj az alapja. A pépes, érett gyümölcs, a krémes mogyoró és a tojás tökéletes állagú tésztát alkot, amelybe már csak egy kevés vanília, méz és étcsokoládé kerül. A szódabikarbóna picit megemeli a tésztát, szép formája lesz a sütőben.

Hozzávalók:

👉 2 darab banán (érett)
👉 2 nagyobb darab tojás
👉 250 gramm mogyoróvaj (krémes)
👉 100 gramm méz
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 negyed teáskanál szódabikarbóna
👉 120 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat.

A csokin kívül tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe/aprítógépbe, majd addig dolgoztassuk, míg krémes nem lesz a massza.

Az étcsokoládét vágjuk kisebb darabokra, majd forgassuk bele a masszába.

Osszuk szét a tésztát 12 formában, mindegyik kapszli 3/4-ig legyen, esetleg picit afölött, mert ezek a muffinok nem fognak annyira megnőni.

12-15 percig süssük őket, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk hűlni a muffinokat 10 percig, majd tegyük őket rácsra, míg teljesen ki nem hűlnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések