A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres darált hússal töltött karfiol: a zöldség egészben kerül a sütőbe


Az egészséges és sokoldalúan felhasználható karfiolt egészben sütve is érdemes kipróbálni.


A karfiol rengeteg izgalmat rejt magában, ha kreatív kezek közé kerül, egészen meglepő formákban tálalható. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi minden készülhet belőle: lehet pizza alapja, rizs helyett is szervírozható, de fenséges levesek, köretek és főfogások is készíthetők karfiolból.

Hozzávalók:

👉 40 dekagramm darált hús
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 fej hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 darab zellerszár
👉 1 darab sárgarépa
👉 1 evőkanál sűrített paradicsom
👉 1 darab tojás
👉 1 darab karfiol
👉 olaj szükség szerint

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal, mehet bele a reszelt hagyma, sárgarépa, zeller, zúzott fokhagyma, tojás, sűrített paradicsom, majd az egész masszát keverjük alaposan egybe.

A karfiolt fordítsuk fejjel lefelé, majd a szárát óvatosan szedjük ki. Ezután az egészben hagyott karfiolt tegyük forrásban lévő vízbe 8-10 percre, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A karfiol a rózsáival lefele legyen a sütőpapírra fektetve, a szára nézzen felfelé. Töltsük a szára helyére a darált húsos tölteléket, utána fordítsuk meg a karfiolt, alul legyen a betöltött rész.

A karfiolt kenőecset segítségével kenjük meg olajjal, szórjunk rá sót, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre, míg szépen megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések