A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor sikeres politikát folytat a németek szerint


A Die Welt német lap csütörtöki számában arról írt: Magyarország az elmúlt napokban extrém módon felgyorsította az oltásokat – ezzel pedig gyorsabb, mint bármelyik EU-s ország – a Mandineren olvasható cikket lapunk is közzétette.


A szerző, Gregor Schwung szerint Magyarország már az év végén kilógott az európai rendelési procedúrából, miután hét millió oltóanyagdózist rendelt Moszkvából és Pekingből – az EU-tól megvásárolt tizenkilenc millión kívül.

    Magyarország mindenkinél előbb cselekedett, és ennek meg is lett a gyümölcse: a kínai és az orosz oltóanyagokat jelenleg gyorsabban szállítják, mint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákat.


Orbán Viktor miniszterelnök ezzel az EU-t politikai nyomás alá is akarta helyezni, azonban, ami sokak szerint csak egy reklámfogás volt, az mostanra sikeres oltási stratégiává vált.

A Die Welt cikke kapcsán megjelent olvasói kommentekből kiderül, számos német állampolgár ért egyet Orbán döntéseivel, miközben elítéli hazája, valamint Brüsszel politikáját:

👉 „Ironikus, hogy azok a sikeresek, akik – hivatalos vagy nem hivatalos úton – eltávolodnak az EU-tól!”
👉 „A járvány tapasztalatai: minél távolabb kerülünk az EU-tól, annál jobb az egészségünk?”
👉 „Orbán, a demokratikusan megválasztott, tíz éve sikeresen kormányzó magyar miniszterelnök politikai döntéseinek meghozatalakor előbb mindig a saját népe, és nem Brüsszel érdekeit helyezi előtérbe. Emiatt népszerűtlen annyira az eurokraták és Berlin szemében, akik éppen a fordított sorrend szerint kormányoznak. Orbán azért dühíti fel a mi elitünket, mert bebizonyítja, hogy létezik alternatíva arra, amit Merkel és társai az egyetlen lehetőségként propagálnak.”
👉 „Orbán azt szeretné, ha olyan lenne az EU, mint húsz éve. A húsz évvel ezelőtti EU ugyanis mintapéldája volt a nemzetállamok uniójának. A magyar miniszterelnököt évek óta demokráciaellenesnek és EU-gyűlölőnek állítják be csupán azért, mert egy olyan EU-t szeretne, amilyen korábban létezett – megszüntetve ezzel Brüsszel hatalmi koncentrációját. Egyetértek Orbánnal, aki az EU mottóját veszi alapul: egység a sokféleségben.”
👉 „Magyarország és Orbán kulcsfontosságú területeken hozott döntéseinek köszönhetően világossá vált a merkeli politika kudarca. Legyen szó a migrációról vagy a koronavírus elleni harcról: Orbán sikeres politikát folytat. A magyar kormányfőt az állampolgárok jólétének kérdése, és nem az európai politikai vezérelvek vagy téveszmék befolyásolják. A vírus okozta vészhelyzetből csak gyors oltási kampánnyal lehet kijutni. Minden hatékony oltásnak jónak kellene lennie erre a célra, függetlenül attól, hogy honnan származik, beleértve Kínát és Oroszországot is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések