Ne mondj le az édességekről a diéta alatt sem, ez a gluténmentes túrótorta mennyei, főleg sok vörösáfonyával sütve.
Ha szeretnél finomat enni, és viszonylag kevés kalóriát bevinni a szervezetedbe, ez a sült túrótorta remek választás. A süti habönnyű, gluténmentes liszttel és nyírfacukorral készül. Az ásványi anyagokban gazdag vörösáfonya is sokat dob rajta. Aszalva vagy fagyasztva is beszerezheted. Kár lenne kihagyni a fantasztikus ízélményt.
Hozzávalók:
👉 35 dkg túró
👉 30 dkg vörösáfonya
👉 5 dkg gluténmentes liszt
👉 5 dkg nyírfacukor
👉 4 db tojás
👉 2 evőkanál görög joghurt
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál szegfűszeg
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromhéj
👉 csillagánizs
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és sárgáját keverd habosra a nyírfacukorral. A túrót törd össze egy kicsit villával, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát keverd bele a joghurtba, majd dolgozd a masszához. Ízesítsd citromhéjjal, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és forgasd a tojássárgás keverékhez.
Robotgéppel verd fel a tojásfehérjét, majd dolgozd a masszába, végül tedd bele a vörösáfonyát is. Egy körülbelül 28x20 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések