A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyugat által előidézett hisztéria folyik Navalnij ügye körül Lavrov szerint


Az orosz külügyminiszter véleménye szerint a nyugati média és politikusok szándékosan szítják a feszültséget Alekszej Navalnij ellenzéki vezetővel együtt.


Szergej Lavrov szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján az Alekszej Navalnij melletti tüntetésekkel kapcsolatban elmondta, teljesen mindegy mi történik az országban, a nyugat ferdített képet fog festeni az eseményekről.

A hisztéria, ami Navalnij bírósági ügyét övezi, láthatóan el van túlozva. Arról sosem tájékoztatnak senkit, hogy a nyugati demonstrációk sokkal erőszakosabbak, mint azok, amelyek Oroszországban vannak.


A külügyminiszter azután szólalt meg, hogy Vlagyimir Putyin államfő legfőbb kritikusa, Alekszej Navalnij szabadon bocsátását kérvényezte többek között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az Európai Unió, valamint az ENSZ.

A Sky News értesülései szerint az ENSZ emberi jogi szóvivője, Ravina Shamdasani közölte, a Navalnij 2014-es sikkasztási ügyével összefüggésbe hozható büntetéseket már 2017-ben túlzottnak és indokolatlannak tartották.

Mindeközben Angela Merkel német kancellár szóvivője, Steffen Seibert bejelentette, hogy a német kormány szankciókat léptethet érvénybe Oroszországgal szemben, és további tárgyalásokat kezdeményeznek az EU-s partnerekkel a további megszorításokról.

Alekszej Navalnijt végül három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korábban említett pénzmosási incidens miatt, de mivel ebből már 11 hónapot letöltött házi őrizetben, így mindössze 2 évet és 8 hónapot kell leülnie.

Az ellenzéki vezető felesége, Julija Navalnaja, akit múlt héten szinten őrizetbe vett az orosz rendőrség, a közösségi média egyik platformján köszönte meg férje támogatóinak a határozott kiállást:

Elolvastam az összes üzenetet, amit kaptam, és jó érzéssel tölt el, hogy ennyi jószívű, erős ember támogatja Alekszejt és engem. Nem kell visszavonulni és félni, mindenképpen győzni fogunk.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések