A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trösztellenes eljárás során 89 millió dollárt nyert Dél-Korea az Apple-lel szemben


Sikerrel jártak a dél-koreaiak a per során, így 89 millió amerikai dollár üthette a markukat.


Míg 2016-ban az Apple-t vádolták meg azzal, hogy visszaélt domináns piaci pozíciójával Dél-Koreában, addig öt évvel később jelentős mennyiségű pénzzel kell támogatniuk a távol-keleti országot.

A Korea Herald információi szerint a perrel kapcsolatos eljárás értelmében az Apple-nek egészen pontosan 89,6 millió amerikai dollárt szükséges invesztálnia az ország kisvállalkozásainak működésébe, valamint az oktatást és saját fogyasztóikat is támogatniuk kell.

A szóban forgó trösztellenes ügyben bűnösnek találták a cupertinóiakat, ugyanis mint kiderült, arra kényszerítették a dél-koreai viszonteladókat, hogy minimális eszközök disztribúciója mellett osszák meg a javítási költségeket az Apple-lel, ezen felül azt követelték, fizessenek az iPhone-ok televíziós reklámjaiért is.

A kormány és az Apple megegyezése okán az amerikai vállalatnak fejlesztési központok megépítésébe kell fektetnie a pénz egy részét, 10 százalékos akcióval kell ösztönözniük a vásárlókat iPhone-ok javítása esetén, továbbá rengeteg pénzt szükségesek áldozni a távol-keleti ország oktatási infrastruktúrájára is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések