A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Testközelből mutatták meg, hogyan tombol a már 30 lakóházat leégető újabb ausztrál bozóttűz


A hétezer hektáron égő tűz hétfőn indult és Wooroloo városa mellett égett az éjszaka, Swan városának polgármestere elmondása szerint már több, mint 30 lakóház leégett, de személyi sérülés egy enyhe füstmérgezéstől eltekintve nincs.


A nyugat ausztráliai katasztrófavédelem vezetője, Craig Waters szerint a tűz mérete megduplázódott az éjszaka folyamán és 7366 hektáron pusztít a földeken, míg a nyugat ausztrál tartomány elnöke, Mark Mcgowan elmondta, már repülőről is oltják azt.

Wooroloo és a Walyunga Nemzeti Park között egy 25 kilométeres szakaszon élőknek azt mondták, hogy a helyzet már túl veszélyes ahhoz, hogy elhagyják az otthonaikat, Perth északi külvárosaiban közben hatalmas torlódások alakultak ki.



Más, a tűz által fenyegetett területeken élőknek azt üzenték a hatóságok, hogy hagyják el otthonukat, mivel a bozóttűz, amelynek oka egyelőre ismeretlen, kiszámíthatatlan, az időjárás pedig roppant változékony, írja az Euronews.

Bár a bozóttüzek roppant gyakoriak a déli féltekén nyáron, az idei szezon kifejezetten enyhe volt azután, hogy tavaly a szigetország délkeleti partvidékén hatalmas tűzvész söpört végig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések