Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű krémleves brokkoliból és karfiolból: jól átmelegít hideg napokon


Ha a brokkoli- és a karfiolkrémlevest külön-külön is szereted, próbáld ki együtt a kettőt!


Ha szívesen ennél végre egy jó zöldséglevest, ez a brokkolis, karfiolos változat kapóra jöhet. A két fő hozzávalót könnyen beszerezheted tél végén is, ráadásul egyik egészségesebb, mint a másik. A brokkoli és a karfiol mennyiségét variálhatod ízlésed szerint. A tejfölnek és a krumplinak köszönhetően jó sűrű lesz. Tálaláskor megszórhatod sajttal és pirított zsemlekockákkal.

Hozzávalók:

👉 1 fej karfiol
👉 0.5 fej brokkoli
👉 1 db krumpli
👉 1 db leveskocka
👉 1 kis pohár tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, a krumplit vágd kis darabokra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd rajta kicsit a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a zöldségeket. Azokat is pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Amikor felforr, dobd hozzá a sót, a borsot, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Vegyél ki néhány darab karfiolt és brokkolit, a többit turmixold össze.

Öntsd hozzá a tejfölt, és rottyantsd össze. Tálaláskor díszítsd brokkoli- és karfioldarabokkal, sőt magokkal is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések