A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal töltött, baconös húsgolyók: finom szaftos és kellemesen fűszeres


Ezeknek a húsgolyóknak az íze leginkább a sajtburgerre emlékeztet. Partifalatként is megállják a helyüket.


A húsgolyók mindig népszerűek kicsik és nagyok körében is. Dobd fel az egyszerű alapreceptet, két extra hozzávalótól még különlegesebb élményt nyújtanak. A sajtot rejtsd a golyók közepébe, míg a bacont a húsos masszába!  Tepsiben vagy olajban is megsütheted.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sertéscomb
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 5 dkg bacon
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, és rakd a darált húshoz. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott bacont és a tojást is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, majd adj a masszához annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen az állaga.

A cheddar sajtot vágd kis darabokra. A húsos keverékből formázz gombócokat, töltsd meg a sajttal, és szúrj mindegyikbe fogvájót. Rendezd a golyókat tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések