A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb


A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.


Kevés finomabb reggeli létezik a melegszendvicsnél és a bundás kenyérnél, legfeljebb, ha ötvözzük a kettőt. A maradék, kicsit már szikkadt kenyerek, zsemlék legjobb felhasználási módja ez. A legfinomabb íz eléréséhez engedd a kenyereket néhány másodpercig a tojásban állni, hogy megszívják magukat. A szendvics nem esik szét sütés közben, ha előtte összetűzöd fogvájóval.

Hozzávalók:

👉 6 szelet kenyér
👉 6 szelet mozzarella
👉 6 szelet sonka
👉 4 dl olaj
👉 2 db tojás
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kenyerekből készíts sonkás-sajtos szendvicseket a következő módon: az egyik kenyérdarabra fektess egy szelet sajtot, erre tegyél két szelet sonkát, fedd be egy újabb szelet sajttal, majd rakj a tetejére egy másik darab kenyeret. A tojást verd fel villával. Sózd, borsozd, és a szendvicseket forgasd meg benne. Hagyd a szendvics mindkét oldalát rövid ideig állni a tojásban, majd vedd ki belőle, és tűzd össze fogvájóval.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Cseppents bele egy pici tojást, ha az azonnal sisteregve feljön a tetejére, pakold bele a szendvicseket. Két-két perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Papírtörlőre szedd őket, hogy felitasd az olajat, a fogpiszkálót pedig tálalás előtt szedd ki belőlük.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések