Ilyen a fasírtgolyó húsvéti változata! A fűszeres húsba tojás is kerül, így még finomabb és laktatóbb, tökéletesen beleillik az ünnepi menübe.
A fasírt sokféle változatban készülhet, sajtosan, zöldséggel, egészben, pogácsaként, és jószendvicsbe, főfogásnak körettel, sőt hidegtálra is. Az ünnepeken is jól jön, főleg, ha egy kicsit újítasz is a megszokott recepten. Ez a változat nagyon hasonlít a Stefánia-vagdaltra, csak a hús nem egyben sül. Készítheted sertésből vagy marhából, esetleg mindkettőből tehetsz bele. Amennyiben viszont a soványabb húsokat részesíted előnyben, csirkemell is lehet az alapja.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált sertéshús
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 5 dkg tojás tölteléknek
👉 2 db zsemle
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db tojás
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál fűszerpaprika
👉 5 evőkanál zöldborsó (elhagyható)
👉 3 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Az öt tojást főzd forrástól számítva 10 percig, majd pucold meg. A zsemlét áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és rakd egy tálba. Add hozzá a két nyers tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a darált húst. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát, és jól dolgozd össze a masszát.
A főtt tojásokat forgasd lisztbe, és fedd be a húsos masszával. Ha szereted, borsót is rejthetsz bele. A legegyszerűbb, ha konzervet teszel bele, azt nem kell előtte párolni. Szórd meg zsemlemorzsával, majd rakd forró olajba a húsgolyókat, és süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések