A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Romániában ezer vidéki rendőrőrsön még udvari vécében végzik nagydolgukat a bűnüldöző szervek


Az ország mintegy háromezer rendőrőrséből ezernél az udvaron van a mellékhelyiség vagy egyáltalán nincs vécé - nyilatkozta hétfő este a belügyi tárca vezetője.


Lucian Bode rámutatott, az általa vezetett minisztérium 500 millió eurót tervez lehívni idén európai uniós forrásokból, és az összeget az infrastruktúra fejlesztésére akarják fordítani. A tervek között szerepel egy új kórház építése Bukarestben, valamint a rendőrőrsök korszerűsítése.

"Csaknem 3000 rendőrőrs van az országban, amelyekből 2000 falun. Ezek közül ezernél még az udvar végében van a vécé, és van 178 olyan is, amelyikben egyáltalán nincs mellékhelyiség. (...) Ez a valóság" - fogalmazott a miniszter a Digi 24 hírtelevízió egyik műsorában.

Lucian Bode szerint jelen pillanatban a belügyminisztérium költségvetésének 76 százalékát a mintegy 129 ezer alkalmazott bére és a több mint 87 ezer nyugdíjas juttatása emészti fel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések