A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fidesz üdvözli a nemzeti régiók védelméért indított európai aláírásgyűjtés sikerét


Az Európai Unió területén több mint 50 millió, valamilyen őshonos nemzeti közösséghez tartozó polgár ér, akik az elmúlt években úgy érezhették, hogy kiszorultak a brüsszeli bürokraták érdeklődési- és látóköréből. A sokszor és harsányan hangoztatott EU-szintű kisebbségvédelem az őshonos nemzeti kisebbségekről tudomást sem vett, szemben az illegális migránsokkal.


A több mint 1 millió aláírás azt bizonyítja, hogy a hagyományos európai nemzeti kisebbségek - köztük a Magyarország határain túl élő magyarok - igenis hallatni szeretnék hangjukat Brüsszelben is, és megmaradásuk érdekében elvárják az uniós intézményektől kapott védelmet. Fontos, hogy a most induló uniós költségvetésben külön források biztosítsák az őshonos nemzeti közösségek kultúrájának, nyelvének és identitásának fönnmaradását.

A Fidesz bízik benne, hogy a mostani kezdeményezés nem jár úgy, mint a több mint 1 millió nemzeti kisebbségben élők által kezdeményezett Minority SafePack, amit az Európai Bizottság mondvacsinált okokra hivatkozva sepert le az asztalról. - írja a fidesz.hu.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések