A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pejsli zsemlegombóccal, ahogy régen a nagymama készítette


Szívesen megosztom Veletek nagymamám receptje, Ő csak sertésszívből készítette, ahogy én is.


Hozzávalók a pejsliez:

👉 2 kg sertésszív,
👉 1 db közepes vöröshagyma,
👉 1 db nagyobb vöröshagyma,
👉 2 db sárgarépa,
👉 1 db fehérrépa,
👉 Só,
👉 Bors,
👉 Babérlevél,
👉 450 g 20% tejföl,
👉 3 ek. liszt,
👉 3 ek. cukor,
👉 Olaj,
👉 Fűszerpaprika,
👉 Ecet ízlés szerint.

Hozzávalók a zsemlegombóchoz:
👉 5 db zsemléből pirított zsemlekocka,
👉 2 db tojás,
👉 Kb. 3 dl tej,
👉 Só,
👉 Bors,
👉 Egy marék friss petrezselyem,
👉 Liszt amennyit felvesz, hogy gombócot tudj formázni

Elkészítés:

A sertésszívet alaposan megmosom, megtisztítom. Sóval, borssal, babérlevéllel, a zöldségekkel és a közepes vöröshagymával /egészben hagyom/ puhára főzöm annyi vízzel amennyi épp ellepi. Ha elkészült leszűröm. A továbbiakban csak a szűrt főzőlére lesz szükség. A nagyobb hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, hozzáadom a 3 ek cukrot, tovább pirítom míg karamellizálódik kicsit, lehúzva a tűzről hozzáadom a pirospaprikát. Ezt felöntöm egy kevés leszűrt főzőlével. Botmixerrel összeturmixolom, hogy krémesebb állagú legyen. Ezután hozzáadom a maradék főzőlevet, tejföllel behabarom, összeforralom. Ha elkészült ízlés szerint ecettel ízesítem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések