A finom forró pizzás csiga remek ötlet, ha valami sós finomságra vágyunk, de akár tízórainak is elkészíthetjük a gyerekeknek. A töltelék változatos lehet, így nem lehet megunni. Kerülhet rá sonka, szalámi, kukorica, olívabogyó, ki mit szeret.


Hozzávalók:

👉 3/4 élesztő,
👉 1 dl tej az élesztő felfuttatásához,
👉 1 teáskanál cukor,
👉 50 dkg liszt,
👉 3 kk só,
👉 1 tojássárgája,
👉 1,5 dl olaj,
👉 2,5 dl tej vagy víz.

Hozzávalók a töltelékhez:
👉 pizzakrém,
👉 sonka,
👉 kukorica,
👉 sajt.

Elkészítés:

3/4 élesztőt felfuttattam 1 dl tejben, 1 tk cukorral, 50 dkg liszt, 3 kk só, 1 tojássárgája, 1,5 dl olaj és 2,5 dl tej vagy, víz szükséges a tésztához. Összegyúrjuk, ha duplájára kelt, 3 részre osztom, kinyújtom, tetszőleges töltelék, én pizzakrémmel megkentem, sonka, kukorica és feltekertem, elszeltem, a tetejére sajt. Már mehet is a sütőbe, amikor szép színt kaptak el is készültek.