A franciák híres édessége, a nagyon krémes csokis mousse igazi édes csábítás. Naranccsal megbolondítva még finomabb.


A csokis mousse tökéletes akkor, ha nem akarsz sok időt desszertkészítésre szánni, netán nincs kedved bekapcsolni a sütőt. A francia poharas desszert krémes, selymes. Fontos, hogy ehhez az édességhez jó minőségű csokit vásárolj. Bionaranccsal készítsd, akkor a héját bátran használhatod hozzá.

Hozzávalók:

👉 25 dkg étcsoki
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál narancslé
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 dl tejszín
👉 1 db narancs

Elkészítés:

A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. Keverd hozzá a kétféle cukrot, a narancs levét és reszelt héját. Amikor kicsit hűl, dolgozd hozzá a tojássárgákat, és jól keverd el. A tojásfehérjét és a tejszínt is verd kemény habbá, majd felváltva dolgozd a masszába. Ügyelj arra, hogy a habot ne törd össze.

A krémes masszát töltsd át dekoratív poharakba, tálkákba. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor is megszórhatod reszelt narancshéjjal.