A házilag készített hamburgerpogácsa finomabb, mint a bolti. Abban is biztos lehetsz, hogy nem kerülnek ízfokozók a vacsorádba.


A hamburgerpogácsa összeállításánál tényleg alig van egyszerűbb feladat a konyhában: mindössze néhány perc, amíg az anyagokat összedolgozod, utána pedig villámgyorsan kisütöd. Az egyszerű ízek pedig olyan jól harmonizálnak, hogy ezek után nem fogsz a gyorséttermi változat után sóvárogni. Ha látványra is tökéletes húspogácsára vágysz, vásárolhatsz hamburgerformát, de ugyanolyan jó akkor is, ha csak a kezeddel egyengeted el a masszát.

Hozzávalók:

👉 50 dkg darált marhahús
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröhagyma
👉 1 csomag petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A darált húst helyezd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, adj hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, és alaposan keverd össze az egészet. Egy nagyobb serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, és ha már forró, hamburgerforma vagy a két tenyered segítségével készíts nagyjából kerek húspogácsákat. Hat-hat perc alatt közepes lángon süsd meg a húsok mindkét oldalát, és ha készen vannak, papírtörlőre szedve itasd le róluk a nedvességet. A hamburgerhúsokat egyenként töltsd zsemlékbe, adj hozzájuk ízlés szerint salátaleveleket, hagymát, csemegeuborkát, sajtot, majd öntsd nyakon ketchuppal és mustárral.