A kelkáposzta nem csak főzeléknek jó, darált hússal töltve kiadós és fenséges fogás.
A kelkáposzta a fejes és a savanyított káposzta mögött kicsit háttérbe szorult, pedig igazán ízletes ételeket készthetsz belőle. Arról nem beszélve, hogy könnyebben emészthető, továbbá ásvány- és vitamintartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani. Próbáld ki fűszeres darált hússal töltve! Paradicsomszószban főzve még ízletesebb lesz.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált hús
👉 1 db kelkáposzta
👉 1 zacskó rizs
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 teáskanál fűszerpaprika
👉 1 üveg paradicsomszósz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 oregánó
👉 kömény
Elkészítés:
A kelkáposztát szedd leveleire, alaposan mosd meg, a vastagabb eret ki is vághatod. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd három-öt percig, hogy a levelek egy kicsit megpuhuljanak. Öntsd le róluk a vizet, majd csepegtesd le. A rizst is főzd a csomagoláson található ideig.
A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a rizzsel, a sóval, a borssal, a köménnyel és az oregánóval. Kanalazz a masszából a levelekre, majd tekerd fel. A káposzta végeit jól nyomkodd be.
Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és öntsd bele a sóval, zúzott fokhagymával, borssal elkevert paradicsomszószt. Rakd rá a tekercseket, és főzd puhára 40-50 perc alatt. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerrel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések