Az egészben sült sertéstarja fejedelmi ebéd kevés munkával. A hagymás pác még csábítóbbá teszi.
A tarja remek választás, ha egészben sült húst ennél, ráadásul jó kiadós is. A benne lévő zsír megóvja a sütés közbeni kiszáradástól. A húst bepácolhatod a sütés előtti este, hogy még jobban átjárják a kitűnő ízek. A sült másnap, hidegen is isteni, és szépen tudod szeletelni. Rakj mellé zöldségeket, és akkor a hússütéssel a köretkészítést is letudod. Akár rózsaborsot is használhatsz a páchoz.
Hozzávalók:
👉 1.5 kg tarja
👉 1 ág rozmaring
👉 2 db sárgarépa
👉 1 db cukkini
👉 1 db póréhagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál kömény
👉 1 ág rozmaring
👉 0.5 dl olaj
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg, alaposan sózd be. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és aprított vöröshagymával, majd kend be vele jól a tarját.
A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd nagyjából azonos darabokra. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, és rendezd köré a cukkinit, a póréhagymát, a répát, a petrezselymet. Locsold meg a maradék páclével, és önts a tarja alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és 160 fokon süsd körülbelül két órát. Közben többször locsolgasd és forgasd a húst. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd meg. Pihentesd 15-20 percig, mielőtt felszeleteled.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések