Képtelenség ellenállni annak az omlós tésztájú, illatos almás pitének, amit hab koronáz meg.
Az almás pite minden formájában finom, ám a régimódi vagy a rácsos mellett érdemes néha új recepttel is kísérletezni. Ezt a könnyű tésztájú sütit a vastag habréteg és az arra kerülő tészta teszi különlegessé. A látványa és az íze is csodás, ráadásul langyosan és hidegen is mennyei.
Hozzávalók:
A süteményhez
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 db tojássárga
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A töltelékhez
👉 1 kg alma
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 evőkanál cukor
A habos réteghez
👉 4 db tojásfehérje
👉 20 dkg cukor
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a hideg vajjal, dolgozd össze a kétféle cukorral, a lisztes keverékkel, a tojássárgával és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapj. Takard le, és tedd a hűtőbe fél órára.
A töltelékhez hámozd meg az almákat, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd ízesítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és hagyd 10-15 percig pihenni.
A tésztából vegyél el kisebb darabot, a nagyobbat nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál, illetve tepsi aljára. Nyomkodd ki az almás töltelékből a levet, és terítsd szét egyenletesen a tésztán. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig.
A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd az elősütött almás rétegre. Morzsold rá a maradék tésztát, és süsd még körülbelül 10-15 percig.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések