A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Monty Python Budapesten – tolató biciklis ütött el egy szabálytalanul közlekedő kerékpárost


Hátrafelé tekerve haladt az úton az Astoriánal egy biciklis, a mutatvány közben azonban nekihajtott egy másik kerékpárosnak, aki éppen egy zebrán közlekedett.


Egy budapesti autós fedélzeti kamerája rögzítette a humoros jeleneteket a Károly körúton. A videón az látszik, ahogyan bravúros mutatványt hajt végre a kerékpáron ülő férfi, és hátrafelé tekerve a piros jelzés ellenére ráhajt a zebrára, ahol egy másik bringásnak ütközik és leesik a bicikliről – adta hírül az ATV.

A felvétel láttán még a Budapesti Autósok Közösségének alapítója is ledöbbent, elmondása szerint ilyen incidensről még élete során nem hallott.

Piros jelzéskor a Károly körúton meg kell állniuk a bicikliseknek is a zebrához érve, ezért a hátrafelé közlekedő kerékpáros többszörösen hibázott, viszont nemcsak ő, hanem a zebrán áthajtó bringás is vétkes volt – mutatott rá Csőrsz Krisztián, a közösség alapítója.

Egyre többen választják a járványhelyzet miatt Magyarországon a kerékpárt tömegközlekedés helyett, a hivatalos decemberi adatok alapján több mint 2,7 millió aktív biciklista tekert hazánkban.

A Magyar Kerékpárosklub elnöke szerint januárban 60 százalékkal többen tekertek az előző év azonos időszakához képest. A budai rakpart számít a legnépszerűbb útvonalnak, Kürti Gábor elmondása alapján viszont további új célpontokat fedeznek fel maguknak a kerékpárosok.

Az elkövetkező években több mint 33 kilométer hosszúságú vadonatúj bicikliút épülhet Budapesten, ezen felül a BKK tizenhat fővárosi kerületben végzi a kerékpárosbarát hálózati fejlesztéseket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések