A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Második lett a női futóversenyen a kétméteres férfi


Egy 195 centi magas ír diák második helyen végzett egy 5 km-es női futóversenyen, hogy bizonyítsa a főiskolája által képviselt nemi politika abszurditását.


A 22 éves Con Óg Ó Laoghaire azért jelentkezett – egyébiránt teljesen szabályosan – az egyetem éves futóversenyére, mert korábban látta, hogy egy Zuby nevű angliai férfi rapper megdöntött egy női súlyemelő rekordot azért, hogy megmutassa, milyen igazságtalan előnyt élveznek a férfinak született transznemű sportolók a női sportágakban.


 
A 195 centiméter magas diák azt nyilatkozta, nagyon könnyű volt bejutnia a versenyre.


„Regisztráltam az interneten, és rákattintottam arra, hogy nő vagyok. Amikor elmentem a Trinity Sportközpontba a versenyre, az ottani hölgy rám nézett, és azt mondta: »Szóval férfi vagy?«, majd elindult, hogy módosítsa a sorrendet. Erre kissé elváltoztatott hangon azt mondtam, hogy »Nem, nő vagyok«, és ez meg is oldotta a kérdést”.



A versenyen elért 2. hely megszerzése után Ó'Laoghaire elmondta, hogy a nézőkből és a többi sportolóból eléggé vegyes reakciókat váltott ki.

„Amikor a Pavilion Bárban megjelentem, hogy átvegyem a nőknek szóló ezüstérmet, bevallom még soha életemben nem láttam ilyen csendes helyet ennyi emberrel. Azt hiszem, egyesek értetlenkedtek, mások jól szórakoztak, a többiek meg egyszerűen le voltak döbbenve”.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések