A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lesz idén olimpia? A japán cégek fele szerint nem kéne megrendezni


A japán vállalatok több mint fele nem törölné vagy elhalasztaná az idei olimpiát a Tokyo Shoko Research felmérése szerint - írja a Reuters.


Japán egyelőre kevés sikerrel próbálja visszaszorítani a koronavírus-járványt, és a nyugati országokhoz képest lemaradásban van az oltási programmal, miközben Josihide Szuga miniszterelnök megfogadta, hogy a tavalyról elhalasztott, július 23-ra tervezett olimpiát az ország megtartja és addigra biztosítja az ehhez szükséges feltételeket.

A felmérést február 1 és 8 között végezték el, és a megkérdezett vállalatok 56%-a szerint az olimpiát el kéne halasztani vagy meg sem kéne tartani. Ez magasabb, mint az augusztusi 53%.

A vállalatok mindössze 7,7%-a mondta azt, hogy a játékokat eredeti formájukban meg kéne tartani, augusztusban még 22%-uk mondta ugyanezt.

A vállalatok 20%-a szerint korlátozott nézőszámmal, 17%-uk szerint pedig nézők nélkül kéne megtartani az olimpiát. A vállalatok 70%-a szerint a játékok lemondása vagy elhalasztása alig befolyásolja a bevételeiket. A felmérésben 11 ezer vállalat vett részt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések