A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Köszvénygyógyszerrel csökkenthető a koronavírus-fertőzés tüneteinek súlyosbodása


A legújabb brazil kutatás szerint kevesebb oxigénre van szükségük azoknak a covid-pácienseknek, akik megkapják a colchicine nevű gyógyszert.


A The Guardian értesülései szerint a colchicine tartalmú gyógyszerek jelentősen növelik a túlélés esélyét koronavírus-fertőzés esetén, ugyanis mint kiderült, közel 20 százalékkal csökkenthetik az elhalálozás rizikóját.

Korábban már felvetették, hogy a reumatikus megbetegedések kezelésére használt colchicine lehet az első szájon át szedhető gyógyszer a koronavírus-fertőzés járóbeteg-ellátásban történő célzott kezelésére.

A legfrissebb brazil tanulmány során bebizonyították, hogy a módszer valóban hatásos, ugyanis a gyulladásos folyamatokat enyhítő készítmény az érfal-károsodást is megakadályozza, továbbá nincsenek mellékhatásai, így a létfontosságú szerveket és az immunrendszert sem terheli le.

A pácienseknek a colchicine-nek hála nincs szükségük hosszabb távon oxigénre, ezáltal csökken az ellátásukra költött pénzösszeg, és gyorsabban szabadulnak fel a betegágyak.

Egyetlen probléma a kutatással, hogy eddig relatíve kevés betegen végezték el, ezért további bizonyítékokat kell begyűjteniük a tudósoknak ahhoz, hogy valóban elfogadhassák koronavírus-gyógyszerként a hatóságok a colchicine-t.

A kutatást egyébként középsúlyos és súlyos állapotú covid-pácienseken hajtották végre, akik eltérő mennyiségű dózist kaptak. Az eredmények alapján azok, akik kaptak a gyógyszerből, négy napig kaptak oxigént, míg azok, akik nem, hat és fél napig. A colchicine-nel kezelt betegek egy hét után távoztak a kórházból, míg azok, akiket nem kezeltek vele, 9 napig lábadoztak az intézményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések