A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus elleni vakcinákat hamisító bandát számoltak fel Kínában


A kínai állami média bejelentette, a hatóságok lecsaptak egy bűnszervezetre, amely szeptember óta működik, és hamis koronavírus elleni vakcinákat gyártottak.


Egy Csiangszu, Peking és Santung rendőrségei által koordinált akcióban több mint 80 embert tartóztattak le a kínai hatóságok, akik háromezernél is több dózisra elég hamis koronavírus elleni oltóanyagot készítettek, írja az állami Xinhua hírügynökségre hivatkozva a CNN.

A Xinhua szerint a közbiztonsági minisztérium több, a „vakcinához köthető kuruzslási és csalási esetet”, illetve vakcinahamisítási ügyet vizsgál. A nyomozás alapján 2020. szeptembere óta a most letartóztatottak „hatalmas profitot termeltek azzal, hogy sóoldatokkal telített ampullákat koronavírus elleni oltóanyagként magas áron értékesítettek.”

Kínában jelenleg két oltóanyaggal folyik az oltási kampány, melyeket a Sinovac és a Sinopharm gyártanak, ezekkel már Törökországban is megkezdődött az immunizáció. Korábban mindkét vállalat 78%-os hatékonyságról számolt be saját vakcinái esetében, de a Sinovac oltásai brazil tesztjükön csak 50,38%-os immunitást jelentettek.

Ennek következtében több ország elkezdte vizsgálni az anyagot, sokan fel is függesztették a használatát és az oltás adatainak közzétételét is kérte több tudós, a cég azonban kiállt saját vakcinája mellett. A Sinopharm oltóanyagával kapcsolatban, melyeket múlt héten Magyarországon is engedélyeztek, 79,34%-os hatékonyságot ígér.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések