A karfiolos pennéhez remekül megy a gazdag, sajtos mártás. Úgy a legfinomabb, ha az ízek a sütőben érnek össze.
Ha szereted a karfiolt, érdemes tésztára feltétként is kipróbálnod. A tejszínes mártást többféle sajt és fokhagyma dúsítja, ezért biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Ha színes tésztákból készíted, különlegesen vidám hangulatot adhatsz a vacsorának, de egyszerű fehér pennéből is ugyanolyan finom.
Hozzávalók:
👉 40 dkg színes penne
👉 1 fej karfiol
👉 15 dkg füstölt sajt
👉 10 dkg natúr krémsajt
👉 5 dkg vaj
👉 2 dl natúr krémsajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 őrölt szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd roppanósra. Szűrőlapáttal szedd ki a lábosból, majd ugyanabban a vízben főzd a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, csöpögtesd le, és tartsd melegen, de a főzővizet ne öntsd ki.
Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, egy percig pirítsd, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, borsozd, add hozzá az őrölt szerecsendiót, a krémsajtot, és a reszelt füstölt sajt felét. Melegítsd a szószt, amíg a sajtok teljesen felolvadnak, és a mártás besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígítsd. A végén keverd hozzá a karfiolrózsákat is.
Egy tűzálló tálban egyengesd el a kifőtt tésztát, öntsd nyakon a karfiolos tejszínnel, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Tedd be a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések