A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen, ezért nem nevezhetik többé anyatejnek az anyatejet


Új szabályt vezettek be a közelmúltban több angliai kórházban is, a vezetőség ugyanis azt kérte az orvosoktól és a nővérektől, hogy ezentúl ne használják sem az anya, sem az anyatej kifejezéseket. A magyarázat egészen elképesztő.


Átnevezték az anyatejet több angliai kórházban – az elsők között a Brighton és Sussex Egyetemi Kórházban ezentúl „human milk”-nek, azaz „emberi tejnek” kell hívni – írja a Daily Mail.

Legalábbis az orvosok és a nővérek ezt az utasítást kapták. A döntés célja az volt, hogy ne csak olyan szavakat használjanak, ami kifejezetten a nőkre utal, hiszen az megbánthatja a transzneműek érzéseit – azaz igyekezzenek „gendersemleges” szavakat használni inkább.

Így lett az „anya” pl. „birth parent”, azaz szülő szülő, az „anyatej” pedig „human milk”, azaz „emberi tej”, vagy „mellkas-tej”, de használható az egyébként egészen hosszú, „tej az etető szülőtől” kifejezés is. De az„apa” helyett is inkább a „társszülő” kifejezés használatát ajánlották – számolt be a megdöbbentő fejleményekről a Ripost.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések