A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyerekmunka miatt nyomoznak Rihanna cége ellen Indiában


Panaszt tett a Fenty Beauty ellen a Emberi Jogi Megfigyelőszervezet, azt állítják, Rihanna kozmetikumokat gyártó cége gyermekmunkát alkalmazó bányákból szerzi be egyik alapanyagát.


Vizsgálatot indított az indiai Nemzeti Gyermekvédelmi és Gyermekjogi Tanács (NCPCR) Rihanna cége ellen, egy civil szervezet azzal gyanúsítja a szépségipari vállalkozást, hogy egyik ásványi alapanyagát olyan bányászatokból szerzi be, ahol gyerekmunkásokat alkalmaznak szörnyű körülmények között.

A The Print kérdésére Priyank Kanoongo, az NCPCR vezető tisztségviselője elmondta, nyomoznak az ügyben és meg fogják tenni a szükséges lépéseket. Az Emberi Jogvédelmi Megfigyelőszervezet pénteken nyújtotta be a panaszt, amelyben azt állítják, nemzetközi hírnévnek örvendő popénekes cége a „véres micát" jharkhandi bányákból szerzi be. A mica egy olyan ásványi összetevő, amely csillogást biztosít a kozmetikumoknak.

Két olyan igazolást kiállító ügynökség is létezik, amely arról biztosítja a vállalkozásokat, hogy az ásványi alapanyag gyerekmunkamentes forrásból származik, a Rihanna birtokában lévő Fenty Beauty azonban nem rendelkezik olyan tanúsítványokkal, ami azt bizonyítaná, hogy az általuk megrendelt mica nem etikátlan bányászatokból érkezik.

Az NCPCR-t vezető Kanoongo elmondta, felkeresték a felelősségteljes micáért létrejött intézményt, akik megerősítették, hogy a Fenty Beauty által használt bányászatok nincsenek bejegyezve a testületnél. A tisztségviselő azt is hozzátette, még nem értesítették Rihannát a nyomozásról, de készen állnak bármit megtenni a gyermekek jogainak védelme érdekében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések