A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, citromos csirke vele sült krumplival: a ropogós bőr alatt szaftos marad a hús


A szupergyorsan összedobható citromos, fokhagymás sült csirke jól jön, ha nem akarod az egész délelőttöt a konyhában tölteni.


A csirkéből citromos páccal és a sok fokhagymával fenséges ételt varázsolhatsz. Az a jó benne, hogy számtalan módon ízesítheted, süthetsz mellette krumplit, még sincs vele sok munka. A csirke bármelyik részét bátran használhatod, a comb szaftosabb, mint a csirkemell. Bár rögtön sütheted, érdemes a húst pácban pihentetni.  

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkecomb
👉 60 dkg krumpli
👉 4 teáskanál vaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 db citrom
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 mokkáskanál kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. A páchoz keverd össze az olvasztott vajat, az olívaolajat, a citromlevet, a köményt, adj hozzá sót, borsot. Forgasd meg a pácban a combokat, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Pihentetés után a csirkecombokat rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Rakd melléjük a karikákra vágott citromot, a meghámozott, darabokra szelt krumplit és a fokhagymagerezdeket.

Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 40-50 percig. A végén vedd le róla a fóliát. Akkor jó a hús, ha kívül piros, belül puha, tehát könnyen belemegy egy hegyes kés. Rögtön tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések