A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmentették a férfit, aki agyonszúrta az apját


A Debreceni Ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat az ellene erős felindulásból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól.


Az ítélőtábla szerint a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, amikor megszúrta a sértettet. A cselekmény elkövetésekor a sértett és felesége ittas állapotban voltak.

A sértett késsel támadt feleségére, a vádlott pedig az édesanyja védelmére kelt, az őt ért életellenes támadást hárította el, melynek során megszúrta a sértettet. Mivel a bűnösség kérdésében ellentétes döntést hozott az ítélőtábla, megnyílt a harmadfokú eljárás lehetősége.

Az ügyészség a felmentő ítélet miatt fellebbezett, így az ügy a Kúrián folytatódik – olvasható a Debreceni Ítélőtábla közleményében.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2020 novemberében B. K. vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott haragjától felindulva többször megszúrta édesapját 2018 decemberében egy borsodi településen.

A vádlott a szüleivel élt egy háztartásban, mindannyian italozó életmódot folytattak, gyakori vitáik olykor tettlegességbe torkolltak. A cselekmény napján a vádlott édesapja és édesanyja ismét összeszólalkoztak és a későbbi sértett egy késsel feleségére támadt.

A vádlott ekkor bement a szobába és kérdőre vonta apját az édesanyja bántalmazása miatt. Elvette az apja kezéből a kést, majd dulakodni kezdtek.

A vádlott a vita hevében nyakon, majd mellkason szúrta édesapját, aki erősen vérezni kezdett és összeesett. A vádlott ezt követően dühében még többször megszúrta a sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések