Hirdessen itt

Fantasztikus tiramisukrémes süti: egyszerű kakaós piskóta az alapja


Ez a hamis tiramisu abbahagyhatatlan: a kakaós piskótalapra a megszokott hagyományos mascarponés krém kerül.


A piskóta és a tiramisu találkozásából csak valami igazán nagyszerű süti jöhet létre. Dobd fel magad a fantasztikusan krémes, az olajnak köszönhetően nagyon puha és ellenállhatatlan édességgel! Ezt a kakaós piskótát nem nagy kihívás elkészíteni. Megsütheted akár tortaformában is, úgy igazán ünnepi lesz.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 7 dkg cukor
👉 5 db tojás
👉 4 dkg kakaópor
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 3 db tojás
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 evőkanál rum

A tetejére
👉 kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgákat keverd ki a kétféle cukorral, és öntsd hozzá az olajat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva, óvatosan forgasd a tojássárgás masszához. A csomómentes tésztát simítsd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. A rácson hagyd hűlni, majd vedd ki a formából.
 
A krémhez a tojásokat válaszd ketté, és a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a mascarponét, a rumot és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg a krémmel, a maradékot pedig egyengesd a tetejére. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd kakaóporral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések