A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconnel, sajttal töltött karaj rántva: sütőben is megsütheted


Még finomabb a rántott karaj, ha sajttal és baconnel töltöd. Sütőben sütve a gyomrot is kevésbé terheli meg.


Kiadós, laktató hétvégi ebéd lehet a baconnel és sajttal töltött rántott húst. Úgy a legfinomabb, ha füstölt sajtot teszel bele. Ha sütőben sütöd, nem szívja tele magát olajjal, ezért könnyebben is emészthető. Legjobb, ha az összehajtogatott szeleteket hústűvel rögzíted, ennek hiányában a fogpiszkáló is megteszi. Fogyasztás előtt azonban ne felejtsd el eltávolítani az ételből.

Hozzávalók:

A húshoz
👉 8 szelet bacon
👉 8 szelet karaj
👉 8 szelet füstölt sajt
👉 só
👉 bors

A panírhoz
👉 25 dkg zsemlemorzsa
👉 20 dkg liszt
👉 3 db tojás
👉 olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Mindegyik közepére fektess egy szelet füstölt sajtot, tégy rá egy szelet bacont, majd óvatosan tekerd fel, és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd. Az így készült roládokat hempergesd meg először lisztben, utána felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

Fektesd a tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal. Told a sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a panír megpirul, és a hús omlósra sül. Félidőben fordítsd meg, hogy egyenletesen süljön át mindegyik oldala.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések