A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Engedélyezték a parazitaölő ivermectint a koronavírus-fertőzöttek gyógyítására


Szlovákiában jóváhagyta az egészségügyi minisztérium a féregölő készítményt, ami a klinikai kutatások során hatásosnak bizonyult a koronavírussal szemben.


A parazitaellenes ivermectinnek erős vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatása is van. Szlovákiában mindezidáig kizárólag állatorvosok alkalmazhatták a szert, múlt héttől kezdődően azonban embereket is gyógyíthatnak vele.

A Jozef Šafárik Egyetem professzora, Jozef Firment elmondta, nem csodaszerről van szó, csupán arról, hogy az ivermectin pozitívan befolyásolja a fertőzöttek állapotát és közérzetét – írta az Infostart hírportál.

Az aneszteziológus szakorvos hozzátette, elképzelhetőnek tartja, hogy az ivermectin széles körben történő használatával a covid-fertőzés tüneteivel küzdő betegek állapota jelentősen feljavulhat.

“Ha egy mesterséges lélegeztetést igénylő fertőzöttnél használjuk,javíthat annyit az állapotán, hogy a lélegeztetőgép helyett elegendő legyen számára az oxigénpalack, míg egy oxigénpalackot igénylő beteg állapotán javíthat annyit, hogy ne szoruljon kórházi kezelésre” – magyarázta a szakember.

Északi szomszédunk az utolsók között szerepel az EU-tagállamok ranglistáján, ahol eddig még nem regisztrálták a szert – mégpedig azért, mert egyszerűen nem volt rá szükség, ugyanis az országban nem jellemzőek a parazitás megbetegedések.

“A gyógyszert több országban is regisztrálták már, például Franciaországban, az Egyesült Államokban, Svédországban és Norvégiában is” – mondta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések