A mennyei sajttorta az olvasztott csokitól kap gyönyörű mintázatot. A tetejére kerülő narancstól pedig még vonzóbb.


Ha szereted a habkönnyű, nem túlságosan édes süteményeket, a sajttortát neked találták ki. A vékony, kekszes alapra sok sajtkrémből készült massza kerül, amelyet különbözőképpen díszíthetsz. Csokival keverve márványra emlékeztető, mutatós mintázatot kap.

Hozzávalók:

👉 20 dkg krémsajt
👉 15 dkg édes darált keksz
👉 8 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 10 dkg étcsokoládé
👉 3 db tojás
👉 2 dl görög joghurt
👉 2 db narancs
👉 5 dkg csoki a tetejére

Elkészítés:

Az édes kekszet daráld meg, keverd hozzá az olvasztott vajat, gyúrd össze, és kanalazd sütőpapírral kibélelt tortaformába. Nyomkodd bele, és tedd a hűtőbe fél órára.

Amíg a tészta pihen, a krémsajtot keverd össze a tojással, a porcukorral és a joghurttal. Az étcsokit tördeld egy kisebb lábosba. Egy nagyobb fazékban melegíts vizet, helyezd a tetejére a csokis lábost, és folyamatosan kevergetve, gőz fölött olvaszd fel a csokit.

A tortaformát vedd ki a hűtőből, és oszd el rajta a krémsajtos massza háromnegyedét. A maradékot keverd el az olvasztott csokival, és öntsd a sajt tetejére, majd óvatosan kicsit keverd össze, vagyis márványozd. Ügyelj, hogy ne legyen egyszínű. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd a tortát 45-55 percig.