A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhunyt a legendás bokszoló, aki legyőzte Muhammad Alit


Nem sokan mondhatták el magukról, hogy legyőzték minden idők talán legjobb bokszolóját. Leon Spinks köztük volt, akit 67 éves korában ért utol a halál.


Egy újabb remek sportló és nagy harcos távozott az élők sorából, mivel Spinks már nem lehet közöttünk, aki 67 éves korában hajtotta örök álomra a fejét – számolt be a hírről az ESPN. Az amerikai sztárnak összesen negyvenhat profi meccse volt, amiből huszonhatot hozott, és tizenhét alkalommal kikapott.

Profi pályafutását rögtön öt győzelemmel kezdte 1977-ben, majd 1978. február 15-én megkapta élete legnagyobb lehetőségét, és Muhammad Aliellen bokszolhatott Las Vegasban. Sokak nagy meglepetésére az akkor még fiatal Spinks legyőzte a legnagyobb legendát.

Még abban az évben, szeptember 15-én jött a visszavágó New Orleansban, ahol már Ali lett a győztes. Ez nem volt rá jó hatással, hiszen a következő meccsén, ami a tizedik volt, újra vereséget szenvedett. Az 1979-es nyári meccsen Gerrie Coetzee intézte el a ringben.

A hosszú pályafutása során összesen három alkalommal került a neve mellé döntetlen: 1977-ben, 1980–ban és 1987-ben. 1991 és 1992 között volt egy jó sorozata karrierje utolsó felében, amikor zsinórban ötször hozták ki győztesnek, majd egyre több vereség csúszott be.

Az utolsó nyolc meccséből már csak hármat tudott hozni, és vereséggel vonult vissza 1995. december 4-én Fred Houpe ellen, közvetlen azután, hogy júniusban Ray Kippinggel szemben még ő volt a győztes Texasban.



Spinks péntek este hunyt el, aki öt éve prosztata- és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedett. Az egykori tengerészgyalogos a sok szép sikere mellett 1976-ban olimpiai aranyérmet szerzett Montrealban. A visszavonulását negyvenkét évesen jelentette be, majd később pénzügyi és orvosi problémák sokasága hátráltatta az életét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések