Hirdessen itt

A világ legnagyobb tengeri szélfarmját építhetik meg Dél-Koreában


A dél-koreai kormány összesen 43,2 millió amerikai dollárt tett félre annak a szélerőmű-parknak a létrehozásához, ami 2030-ra készülhet el, és amellyel zöldebbé tehetik az ország villamos energiáját.


A projekt Mun Dzsein elnök kampányígéreteinek, illetve az Új Zöld Megállapodásának része, melyet tavaly kezdeményeztek annak érdekében, hogy Ázsia negyedik legerősebb gazdaságával rendelkező országa 2050-re karbonmentessé váljon.

A Reuters hírügynökség információi szerint az alapkőletétel a délnyugati Szinan városában történt, melynek partvidékére telepíthetik a 8,2 gigawatt kapacitású erőműveket.

Ezzel a projekttel felgyorsíthatjuk a környezetbarát energiaforrásokra való átállást, és sokkal erőteljesebben haladhatunk a szén-dioxid-semlegesség felé – mondta Mun Dzsein az eseményen.


Közmű- és gépipari vállatok is részt vettek a rendezvényen, köztük a Korea Electric Power Corp, az SK E&S Hanwha Engineering & Construction Corp, a Doosan Heavy Industries & Construction Co., a CS Wind Corp. és a Samkang M&T Co. is.

Ezek a cégek közel 47,6 billió dél-koreai vonnal támogatják majd a szélerőművet, míg a kormány 0,9 billió vonnal járul majd hozzá a fejlesztésekhez és az építési munkálatok lebonyolításához.

A projekt segítségével több mint 5 600 új munkahelyet teremtenek, az ország szélerőmű-kapacitását pedig 2030-ra 16,5 GW-ra növelhetik a jelenlegi 1,67 GW-ról. Hogy perspektívába helyezzük: 8,2 gigawattnyi szélenergia nagyjából hat atomerőmű által előállított villamos energiával ér fel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések