A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyben sült vagdalt baconbe tekerve, vele sült zöldségekkel: kiadós fogás egyszerűen


A vagdalt megunhatatlan főétel, ami hétvégén, ünnepeken, hétköznapokon is gyakran kerül az asztalra. A baconös változat szaftos és nagyon ízletes.


A vagdaltat sok más mellett azért szeretjük, mert gyors, finom és kiadós fogás, ami hidegen-melegen is kitűnő. A darált húsos étel sokféleképpen variálható: zöldségekkel, tojással, kolbásszal is feldobhatod. Akkor is nagyon ízletes lesz, ha baconbe tekered. Érdemes a vagdalttal együtt zöldségeket is sütni, így jobb lesz az ízük.

Hozzávalók:

👉 70 dkg sertéshús
👉 10 dkg bacon
👉 3 db zsemle
👉 3 db tojás
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 kávéskanál őrölt bors
👉 2 ág rozmaring
👉 2 db sárgarépa
👉 3 db édesburgonya
👉 2 db krumpli
👉 1 db paradicsom
👉 só

Elkészítés:

A zsemléket áztasd be, majd alaposan csavard ki. Rakd a hússal együtt egy tálba, üsd hozzá a tojásokat és az apróra vágott kétféle hagymát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és kézzel dolgozd össze a masszát. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá ízesítőt.

Formázz belőle hengert, tekerd körbe baconnel, rakd kevés olajjal kikent tepsibe, és önts alá vizet. A zöldségeket pucold meg, vágd fel nagyjából azonos darabokra, és dobj hozzá rozmaringot. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések