A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bőven ezer felett az új koronavírus-fertőzöttek száma, 46 áldozatot követelt az elmúlt napon a covid


Újabb 1337 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon.

Meghalt 46, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1337 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. Ezzel már 388 799-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 13 752-re emelkedett, a gyógyultak száma 298 008. Az aktív fertőzöttek száma 77 039-re csökkent. Kórházban 3883 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 314-en vannak lélegeztetőgépen.
Hirdetés

Hatósági házi karanténban 20 718-an vannak, a mintavételek száma 3 388 457-re nőtt.

Eddig 336 297 embert oltottak be, közülük 129 339-en már a második oltást is megkapták. Az elmúlt napokban a háziorvosok többsége már oltotta a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). A két csoport oltása ezen a héten is folytatódik. Emellett négy budapesti kórházi oltóponton oltani kezdték azokat az idősebbeket is, akiknek nincs krónikus betegségük (Szputnyik-vakcinával).

A védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de az adatok stagnálnak, így óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám tart, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz. A kormány ezért március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket, és azon dolgozik, hogy minél több vakcina elérhető legyen, minél több embert oltsanak be és megkezdődhessen a korlátozások feloldása. A kormány szerint erre csak fokozatosan és felelősen van lehetőség, de hamarosan az emberek véleményét is kikérik egy online nemzeti konzultáción.

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötött le a kormány, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés oltóanyag érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz azért, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez – írták. A nyugati vakcinákon túl 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm-oltóanyag érkezik a következő négy hónapban. Oroszországból pedig egymillió ember oltására elég Szputnyik vakcina várható három hónap alatt. Az első, 20 ezer ember oltására elég szállítmány múlt kedden meg is érkezett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések