A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A születés pillanatáig legális lehet az abortusz Ausztráliában


Új abortusztörvényt kívánnak elfogadni Ausztráliában, melynek értelmében a a 40. hétig, tehát a szülés pillanatáig engedélyezett lenne az abortuszok elvégzése – számolt be a hírről a Szent Korona Rádió.


Rengeteg mém született már arról, hogy a bolygónk „másik oldalán” elterülő kontinensen az emberek hozzánk képest fejjel lefelé élnek, de soha nem gondoltuk volna, hogy képesek valóban fejtetőre állítani még a saját értékrendjüket is.

A Termination of Pregnancy Bill 2020 nevet viselő törvénytervezet már túljutott a felsőházon Dél-Ausztrália államban, a következő hetekben pedig a parlamentben fognak vitázni róla – fogalmaz a Szent Korona Rádió honlapja.

Mint írják, semmilyen korlátozás alá nem esne ezentúl a beavatkozás elvégeztetése, ugyanis még nemi szelekciós szempontok is indokként szolgálhatnak ezentúl a klinikákon. Magyarul: ha valaki azzal megy be a kórházba, hogy el kívánja vetetni a gyermeket, mivel fiúval várandós, és ő lányt akarna, akkor további kérdés nélkül abortálják a magzatot – akár a szülés előtt pár nappal is.

A gyilkossági legalizációs törvény részét képezi az is, hogy az abortusz után mégis élve született babákat hagynák meghalni.

A törvénytervezet ellen „Love Adelaide” névvel Életmenetet tartottak Dél-Ausztrália tartomány fővárosában.



A tüntetők békésen vonultak végig a városon, olyan életpárti transzparenseket tartva, amik arról szóltak, hogy nem akarnak az államban ilyen radikális abortusztörvényt. Az életpárti szervezet alapító vezetője, Jodie Pickard szerint a törvénytervezet éppen a legvédtelenebbek ellen legalizálná az erőszakot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések