A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyarok kétharmada úgy gondolja, nyárig tarthatnak a lezárások


A legújabb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a magyar állampolgárok többség nem tartja valószínűnek, hogy idén nyárig visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba.


A Népszava megbízásából a Publicus Intézet által készített felmérésből kiderült, hogy a magyarok 41 százaléka szerint nyáron érhetnek véget a járványügyi korlátozások. A megkérdezettek közel egyötöde azt válaszolta, tavasszal már várható némi enyhítés, és csupán minden tizedik válaszadó gondolta úgy, hogy csak 2021 év végén oldhat a kormány a lezárásokon.

A Publicus megkérdezte, szükségesnek tartják-e az emberek az előzetes regisztrációt a vakcinára, esetleg elég lenne-e utólag rögzíteni, hogy ki esett már át az oltáson.

A kutatás alapján a megkérdezettek egyharmada szerint felesleges az előzetes regisztráció – meglepő módon nemcsak az ellenzéki, hanem a kormányközeli Fidesz-KDNP-táborban is hasonlóan gondolkodik a többség (53 százalék).

Az ellenzéki választók 69 százaléka nem érti, miért fontos az előzetes regisztráció mögötti szándék és adatgyűjtés, a fideszesek 79 százaléka szerint azonban nem erről van szó, sokkal inkább az egészség védelme a cél.

A közvélemény-kutatásból megtudhattuk, hogy a magukat beoltatni kívánó válaszadók 62 százaléka ingyenes vakcinát igényelne, 37 százalékuk pedig pénzt is adna a készítményekért.

Minden harmadik oltáspárti magyar állampolgár azért is fizetne, hogy választhasson a vakcinák gyártói közül, 14 százalékuk még azért is plusz pénzt adna, hogy előrébb kerüljön az oltási sorban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések