A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus hattojásos piskóta mogyorókrémmel töltve: ezekre figyelj a tészta készítésekor


A piskótának képtelenség ellenállni, a mogyorókrémmel töltött változatnak pedig még inkább. A tészta néhány praktikával nem fog összeesni.


A piskóta megunhatatlan sütemény, ami különféle torták alapja is lehet. Önmagában, vagy akár mogyorókrémmel töltve is mesés édesség. Ha jól kidolgozod, és ügyelsz sütéskor is néhány dologra, sütőpor nélkül is szép magas lesz. Érdemes tanyasi tojásból készíteni, hogy aranysárga legyen. Ügyelj arra is, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából, mert úgy a habot nehéz felverni.

Hozzávalók:

👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
👉 mogyorókrém

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Így növelheted a stabilitását. Ha nem esik ki a felfordított edényből, kanalanként dolgozd hozzá a cukrot. Egyesével mehetnek hozzá a tojássárgák is, végül részletekben forgasd hozzá a lisztet. Ekkor már fakanállal vagy spatulával kavard, hogy ne törjön össze a hab.

A homogén tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 150-160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Fontos, hogy 10 percig ne nyisd ki az ajtót, mert a tészta visszaesik. Ha szép a színe, és elválik a piskóta az edénytől, biztosan jó, de erről tűpróbával is meggyőződhetsz. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Amennyiben üresen húzod ki, biztosan átsült. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl. Vágd ketté, és kend meg a mogyorókrémmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések