A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

20 perces csirkés, zöldséges tészta tejszínes, sajtos szósszal: maradék csirkéből is tökéletes


Ha kevesebb mint fél órád van főzni, mégis tartalmas, házi ételt ennél, válaszd a csirkés, zöldséges tésztát! A tejszínnek köszönhetően finom krémes lesz.


Ebben a tésztában csupa finomság van: fűszeres hús, többféle zöldség és isteni parmezán. A szarvacska vagy a penne tökéletes alapja lehet. A tészta és a brokkoli párhuzamosan megfő egymás mellett, sőt közben még a csirkét is meg tudod pirítani, ha nem maradt a hétvégéről. Készítheted durumtésztából, hisz az jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és hosszabb időre biztosít teltségérzetet.

Hozzávalók:

👉 50 dkg tészta
👉 30 dkg csirkemell
👉 10 dkg parmezán
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 db paradicsom
👉 1 db brokkoli
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát rakd bő, lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd fogkeményre a csomagoláson található idő alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A virágaira szedett brokkolit is főzd puhára.

Ha nincs maradék csirke a hűtőben, a húst vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal, és kevés olajon pirítsd meg.

Rakd hozzá a leszűrt brokkolit, a kisebb darabokra vágott paradicsomot, öntsd fel a tejszínnel, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, oregánóval, majd rottyantsd össze pár perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Rögtön tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések