A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zsírégetést elősegítő, immunerősítő teák


A zsírégetés beindításához szükség van helyes, egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra. Kiegészítésképp mindenképpen javasoljuk a gyógyteák fogyasztását is, mellyel még jobban felpörgetheted ezt a folyamatot. Lássuk az 5 legjobb gyógyteát, melyeket napi rendszerességgel kellene fogyasztanod:


1. Csipkebogyó tea

A csipkebogyó tea igen magas C-vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő gyógytea, nemcsak betegségek esetén, de azokat megelőzendő is érdemes időről időre kortyolgatni. Ha savanykás ízét nem szereted, már langyos állapotában keverj hozzá egy pici mézet – így megédesíti, ráadásul a méz jótékony hatása is élvezheted. A C-vitaminról pedig még valami köztudott, méghozzá, hogy segíti a zsírégetést és támogatja az anyagcsere-folyamatokat.

2. Hársfa tea

A gyulladáscsökkentő, hurutoldó, vértisztító és antioxidánsokban is gazdag hársfa teának semmilyen mellékhatása nem ismert, így bármikor kortyolgathatod. A hasi panaszokat is enyhíti, például a puffadást. Talán csak arra figyelj, hogy enyhén nyugtató, illetve, szintén mérsékelten vízhajtó hatású is – érdemes annyival több vizet innod a nap folyamán, amennyi hársfa teát elkortyoltál.

3. Rooibos tea

Sok gyógyteával ellentétben, a rooibos tea nem vesz fel kesernyés ízt az áztatást követően. Antioxidánsokban és ásványi anyagokban bővelkedik, és méregtelenítő hatással bír. Szintén magas a C-vitamin tartalma is és, bár kiváló élénkítő, nem tartalmaz koffeint. A reggeli kávé helyett néha érdemes kipróbálnod, mert az emésztésre is jótékonyan hat.

4. Homoktövis tea

A homoktövis kiemelkedően magas C-vitamin tartalma mellett más vitaminok is megtalálhatóak: B1-, B2-, E-, és K-vitamint. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, pozitív hatással van a száraz bőrre és a benne található antioxidáns vegyületeknek köszönhetően a fiatalság megőrzésében is segíthet. Napi 3-4-szer, kis adagokban fogyaszd csak, nagyobb mértékben hasmenést okozhat. Bélbetegségek esetén kerülendő.

5. Vörösáfonya leveléből készült tea

Bár a vörösáfonyának szinte felsorolhatatlanul sok pozitív tulajdonsága van, a leveléről sem szabad megfeledkezni. Kiváló tea alapanyag, amely a benne található vegyületeknek köszönhetően vesetisztító és húgyúti fertőtlenítő hatással rendelkezik. Azonban fogyaszd óvatosan, tartsd be az ajánlásban szereplőket, mivel gyomor- és bélirritációt okozhat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések