A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helyileg eddig nem tapasztalt szigorral reagált Norvégia a brit variánsra


Megjelent az először az Egysült Királyságban azonosított koronavírus-variáns, az eddigi legszigorúbb lezárások jönnek Oszlóban és 9 szomszédos településen – írja a Reuters.


Az új szabályozások szerint csak a létfontosságú üzletek maradhatnak nyitva a norvég fővárosban, a gyógyszertárakon, élelmiszerüzleteken és benzinkutakon kívül minden kereskedelmi és vendéglátó egység bezár. A szigorítások feloldására leghamarabb február elsején kerülhet sor.

Az új intézkedések értelmében az iskolák kizárólag távoktatásban működhetnek tovább és szervezett sporteseményeket is el kell halasztani.

"Együtt többször sikerült már legyőznünk a vírust, biztos vagyok benne, hogy újra sikerülni fog" – nyilatkozta Bent Hoeie egészségügyi miniszter. Az országban jelenleg 55 olyan fertőzöttet kezelnek, amelynél az Egyesült Királyságban már széleskörben fertőző vírusvariánst azonosítottak.

Norvégiában az egyik legszigorúbb utazási szabályozások vannak érvényben Európában és nemrég kötelezővé tették a koronavírus-tesztelést a határokon. Az ország fertőzöttségi adatai a kontinens 5. legjobb eredményének számítanak az európai Járványvédelmi Központ szerint.

A norvég Közegézségügyi Intézet jelentése alapján az országban csütörtökig bezárólag 72.000 személy kapta meg az koronavírus-védőoltás első dózisát és 1900-an a védettséghez szükséges második adagot is. A tervezett több mint 1 millió oltás helyett azonban az AstraZeneca csak 200.000 adag oltóanyag leszállításáról adott tájékoztatást pénteken.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések