A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

WHO – nem a védőoltás okozta az idősek halálát


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is javasolja a Pfizer-BioNTech vakcina alkalmazását, miután egy szakértőkből álló csoport megerősítette, hogy nem találtak összefüggést az oltás és idős emberek halála között – számolt be róla a Forbes.


Korábban a norvég gyógyszerhatóság is hasonló megállapításra jutott, miután 23 időskorú hunyt el röviddel azután, hogy megkapták a koronavírus elleni első védőoltás.

A norvég szakhatóság szerint nincs egyértelmű kapcsolat a 23 elhunyt halála és a védőoltás között, de hozzátették, hogy a gyakori mellékhatások, mint a láz és a hányinger, több pácienst is érintettek.

Annak ellenére, hogy mind a 23 elhunytat idős és gyenge betegként írták le a hatóságok, a közvélemény aggodalma arra kényszerítette az ország közegészségügyi hatóságát, hogy megerősítse: a koronavírus sokkal nagyobb veszélyt jelent a lakosságra, mint a vakcinával járó esetleges kockázatok.  A hatóság ebből kifolyólag nem változtatott a védőoltásra vonatkozó irányelvein és javaslatain.

A WHO oltási bizottsága hangsúlyozza, hogy a koronavírus elleni védőoltás előnyei túlsúlyban vannak ahhoz képest, hogy milyen kockázatokkal járhat a vakcina elutasítása az idősek számára. A jelenleg elérhető információk alapján megállapították, hogy nem az oltás okozta a 23 idős halálát, ezzel megerősítve a norvég hatóságokat.

A WHO hozzátette, hogy továbbra is megfigyelés alatt tartják a védőoltás biztonságosságát, és ha szükséges, módosítják a vakcinát érintő javaslataikat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések