Az élesztő nélküli szezámmagos pogácsa kitűnő választás, ha gyorsan szeretnél valamilyen sós, finom rágcsálnivalót készíteni.
Vendégváró falatnak és uzsonnának egyaránt tökéletes ez a gyors, szezámmagos pogácsa. Mivel kelesztés és hajtogatás nélkül készül, az is bevállalhatja, aki amúgy nem szeret hosszú órákat a konyhában tölteni. Szezámmag mellett sajttal is megszórhatod a tetejét.
Hozzávalók:
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 2 teáskanál só
👉 1 db tojás a kenéshez
👉 szezámmag
Elkészítés:
A sütőporral és a sóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, és gyúrd egyneművé a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas. Lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyira. A tojást villával verd fel, kenőtollal egyengesd el a tészta tetején, majd szórd rá egyenletesen a szezámmagot.
Szaggatóval szúrd ki, és helyezd a pogácsákat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a tésztát 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések